homepage POMÁHÁME OD ROKU 1995
Starejme se o ty, kteří se starali o nás.
Stáří jednou potká každého z nás.

číslo konta: 24 000 267 / 0100

Alzheimer centrum Filipov



Alzheimercentrum Filipov je nadstandardní zařízení v nově a kompletně zrekonstruovaném zámku, který velmi nápadně připomíná zámek Hluboká nad Vltavou.

Zámek má moderní novou přístavbu s lůžkovou částí, zámecká část je rekonstruována v původním členění, se zachováním dobových maleb, podlah, apd.  Nedílnou součástí objektu je nově zbudovaná krásná zámecká zahrada a navazující zámecký park. Objekt se nachází ve vzdálenosti 3km od starobylého města Čáslav.

Poloha objektu je situována do krásné a klidné přírody s možností bezpečného pobytu klientů venku, jak v zámecké zahradě, tak i přilehlém parku. Nedaleko objektu je rybník, který dotváří zámeckou scenérii a koňské stáje, jejichž čtyřnozí obyvatelé budou využíváni k hypoterapii. Klidné prostředí umožňuje možnost bezpečných vycházek mimo budovu.

Pokoje se nachází jak v části původního zámku, kde jsou nadstandardní pokoje a apartmány, tak v části nové přístavby, kde najdeme další, velmi příjemné a prostorné pokoje. Součástí objektu je krásná a přijemně působící rehabilitační část provozu s vyhřívaným bazénem, whirpoolem, saunou, masážemi a dalším vybavením.

Na prostor bazénu navazuje původní zámecká orangerie s vyhřívanou podlahou, sloužící k relaxaci a odpočinku mezi zelení. V objektu je dostatek společenských a terapeutických místností, mimo jiné restaurovaný sál a salonek se zachovanou původní malbou a podlahou, působící svěže, teple a příjemně.    
   
V budově je i squash, který včetně bazénu, whirpoolu, sauny a masáží mohou využívat návštěvy našich klientů a strávit tak příjemné společné chvíle v nadstandardním prostředí. Návštěvy ocení i možnost výstupu na věž, ze které je nádherný pohled na celý kraj a která může sloužit v létě i jako místo příjemného odpočinku pro ty, kteří zvládnou výstup po několika nepříliš pohodlných, typicky věžních schodech. Všechny prostory, kromě věže, jsou přístupné jak po schodišti, tak i výtahy.

Pro rodiny je k dispozici ubytování, které jim dává možnost nejen přespání, ale i delšího pobytu, ve kterém mají zahrnuto i celodenní stravování.

Zařízení je vybaveno polohovacími postelemi, antidekubitárními podložkami, rehabilitačními pomůckami a vším tím, co je nutné k moderní ošetřovatelské péči. Ošetřovatelská péče je v tomto zařízení specializována na Alzheimerovo onemocnění a jiné typy demencí, včetně poruch chování ve stáří. Je určeno i pro klienty v nejtěžších stádiích onemocnění. Není vyloučen pobyt klienta i s jinou diagnozou, avšak po individuální konzultaci a po posouzení vhodnosti umístění tak, aby ošetřovatelská péče byla zvládnutelná a klientovi vyhovující.

bližšší informace zde.

Fotogalerie


AC_filipov_03rtxt12193.jpg
AC_filipov_02rtxt12192.jpg
AC_filipov_01rtxt12191.jpg
AC_filipov_04rtxt12184.jpg
 
zpěttisk
 

Pomozte nám pomáhat!
prostřednictvím dárcovských sms s textem:
DMS ALZHEIMERSTOP
zaslané na číslo 87777.
Cena jedné SMS je 30 Kč, ve prospěch fondu bude z každé poukázáno 27 Kč.
Případnou další pomoc
můžete zasílat na konto
24 000 267/0100.
napsali nám

Sir Nicholas Winton

wintonrtxt11860.jpg legendární zachránce českých židovských dětí
patron NF Podepsáno Srdcem
Velká británie
United Kingdom
celý profil